streda 22. januára 2014

my skin care & daily make-up

Ahojte :)

Na dnes som si pre vás pripravila ďalší beauty príspevok. Ten predošlý bol celý o obočí a tento bude o kozmetických produktoch, ktoré používam a o mojej starostlivosti o pleť.

STAROSTLIVOSŤ O PLEŤ
Začala by som tou najzákladnejšou vecou, ktorou je pre mňa odličovanie. Ja mám taký dobrý zvyk, že aj keď mám občas za sebou ťažkú noc a prídem domov nadránom, VŽDY sa pred spaním odlíčim. Musím sa priznať, že niekedy dávno, keď som bola mladšia, bola som v tom nezodpovedná a hocikedy som šla spať nalíčená a potom som bola nervózna, že mám zlú pleť :) Mojimi rukami prešlo veľa odličovačov, ale nakoniec som našla ten, ktorý mi maximálne vyhovuje – je od značky Garnier. Je bez alkoholu a nie je ani parfumovaný, takže je vhodný aj na odličovanie očí - Naozaj z neho absolútne neštípu, nemáte sa čoho báť. Po odlíčení ostane vaša pleť ako keby mastná, bude mať taký zvláštny „povlak“ ale ten zmizne do dvoch-troch minút, jednoducho vsiakne. Potom nasleduje ďalší krok.







Ďalším krokom je krémovanie. Nechápem, ako som kedysi mohla existovať bez toho, aby som sa krémovala. Stále som mala suchú pleť, okolo nosa aj obočia, aj na čele som mala stále šupinky. Takže teraz, keď som staršia a rozumnejšia, nikdy tento krok nevynechám a už roky rokúce si po odlíčení, pred spaním dávam krém – moju milovanú Niveu soft a podľa mňa práve vďaka tomu mám hebkú pleť. Viac produktov týkajúcich sa starostlivosti o pleť vám neviem odporučiť, pretože už nič iné nepoužívam – žiadne zázračné peelingy, mastičky, krémiky, masky – s tým som skončila. Mám citlivú pleť a pripadalo mi to, ako keby mi všetka tá chémia len škodila. Odkedy som s týmto všetkým prestala, moja pleť je neporovnateľne krajšia.




LÍČENIE
Hneď na úvod vám poviem, že nepoužívam žiaden make-up. Je tomu tak už zhruba 6-7 rokov. Nepoužívam ho ani pri „špeciálnych príležitostiach“, skrátka nikdy. Som rada, že som vyrástla z tej puberty a sama prišla na to, že to proste nepotrebujem a že mi to len škodilo (v tom čase som mala fakt škaredú pleť). Pamätám si, ako veľmi sa mi páčilo, keď som stretla nejaké dievča, ktorej nebolo na tvári vidieť tú vrstvu make-upu a jej pleť vyzerala byť prirodzene krásna... aj ja som taká chcela byť :)
Používam jedine púder, úplne jemnú vrstvu, pretože nemám rada, keď niekto vyzerá ako ... pudrenka :D Určite to poznáte – prehnane matný vzhľad, vyzará to strašne neprirodzene.
Môj najobľúbenejší je od Pupysilk touch 06. Je veľmi prirodzený a hlavne naozaj dlho vydrží. Nenosím ho v kabelke, aby som sa cež deň ešte 3x prepudrovala, drží až do večera, pekne poslušne, takže odporúčam vyskúšať.




Líčka – opäť Pupa. Darmo, s Pupou si rozumiem :) Pred tým, než prišla do Košíc táto značka som skúšala líčka od mnohých značiek a všelijaké – rúžové, hnedé, brondzové, do červena...
A až vďaka Pupe som prišla na to, že to právé orechové pre mňa, je marhuľkový odtieň. Tie najlepšie líčka, aké Pupa mala už žiaľ nepredávajú, boli to luminys blush 08. Musela som si teda nájsť náhradu, takže teraz používam like a doll blush 204 a som spokojná, aj keď tie predošlé boli lepšie v tom, že okrem krásnej farby mali v sebe aj trošku takého lesku – jemne sa trblietali (fakt len decentne, prirodzene). Ak náhodou viete o značke, ktorá má líčka v peknej marhuľkovej farbe a vydržia dlho, budem rada, keď poradíte, lebo tieto líčka sú síce parádne, ale zdá sa mi, že tá farba sa z líc dosť rýchlo vytratí.

luminys blush 08 (tie,ktoré sa už nedajú zohnať)
like a doll blush 204 (tie momentálne používam)










 









Pokiaľ ide o oči, už veľmi dlho sa maľujem rovnako. Nedám dopustiť na tekutú linku značky miss sportystudio lash. Je to pekný, matný čierny odtieň, dlho vydrží, nerozmazáva sa. Kedysi značka miss sporty vyrábala tekutú linku fabulous glam – tá mala úžasnú štetinku, ale žiaľ, už sa nedá zohnať. Preto som si nechala štetinku z fabulousky a vymenila ju s tou od studio lash – tá má na mňa veľmi tuhý, nepoddajný hrot a neviem sa s tým namaľovať bez toho, aby to nevyzeralo, že mám parkinsona a trasľavé ruky :) Naopak – moje kamošky si nevedia spraviť peknú linku s takou mäkkou a tenkou štetinkou, akú mám ja rada, takže je to vec zvyku a praxe. Každopádne pokiaľ ide o obsah tej linky, mne veľmi vyhovuje a určite ju tak skoro nevymením.

fabulous glam - najlepší štetček

studio lash


Špirála – taktiež som vyskúšala všetko možné, kým som si našla šampiónov. Mám dve obľúbené špirály a určite vás neprekvapí, že jedna z nich je z Pupy :) Konkrétne ide o ultraflexku, ktorá je teraz veľmi populárna a možno ste na ňu už počuli nejakú pozitívnu recenziu. Je fakt super, spĺňa všetko, čo potrebujem – neotláča sa mi na horné viečko, pekné predĺži aj vytočí mihalnice, má fajnovú kefku a nezlepuje. Druhá je od značky Oriflamewonder lash. Tú mám aj práve teraz a nemôžem si ju vynachváliť. Taktiež je v každom smere skvelá a čo je vtipné, stojí do 4€ :)


wonder lash od Oriflame
ultraflex od Pupy
















Na dokresľovanie obočia používam eyebrow set od Pupy, ale o tom som písala v predošlom príspevku.

Ako rozjasňovač pod obočie používam opäť niečo z Pupy – je to vlastne tieň, ale ja to používam len pod obočie a robí to super efekt – luminys silk 500.

Takže toto boli vecičky, ktoré používam každý deň a s kľudným svedomím môžem všetko z toho, o čom som písala, odporučiť aj vám milé dievčatá :) Majte krásny večer :*


13 komentárov:

  1. Dost ma prekvapilo,ze nepouzivas ziadny make-up, ja sice uz dlho tiez nie, ale BB krem Dream Fresh od Maybelline je uplne skvely a staci mi :) A musim povedat, ze pouzivam tu istu maskaru aj ocnu linku :) Puder z Pupy urcite vyskusam tiez a takisto aj licka, kedze svoje Pupa 203 sa po pade pred 15min napolku rozbili :-(
    Velmi super prispevok :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cíí, tak máme podobný kozmetický vkus ;) S pudrom budeš určite spokojná, je najlepší a používajú ho aj všetky moje kamarátky. Líčka v marhuľkovej darbe možno nevyhovujú každému, ale mne sa zdajú byť veľmi fajn. Som rada, že sa ti páčil príspevok :)
      R.I.P Pupa 203 ...

      Odstrániť
  2. Miska ty mas taku dokonalu plet bez toho, aby si pouzivala make up ? Tak to ti velmi zavidim :( Ja si to nemozem vobec dovolit...mam vyrazky,fliaciky supinky , uz som pouzila vsetky mizne vodicky,kremiky,masticky od koznej ale vsetko neucinne.. ale ty si si prirodzene krasna a mas bezchybnu plet :))) super prispevok! Kazdy den sa tesim , co nove pridas! Len tak dalej :)))))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ! Mám veľkú radosť z takýchto reakcií :) Budem sa zo všetkých síl snažiť, aby boli moje príspevky zaujímavé a aby sa páčili. Ja som mala kedysi tiež problémovú pleť a tak isto som používala všetko možné od kožnej. Najviac mi pomáhal Duac gel. Lenže ja som ho používala príliš dlho a to sa nesmie, takže sa mi na neho časom spravila alergia. Akonáhle som ho prestala používať, vyrážky sa vrátili a ja som bola znova na začiatku. Takže ťa chápem, že s tým musíš mať starosti, ale musíš myslieť pozitívne - nebude to tak navždy a moja pleť je toho jasným príkladom :) Budem ti držať palce !

      Odstrániť
  3. Planujes aj tocit videa? Ak ano, mam tip. Mna osobne by zaujimal tutorial, ako si robis taku peknu tenku ocnu linku, aj s tym predlzenym chvostikom na konci. Ja som na to nemehlo a stale si spravim tucnu neindetifikovatelnu machulu, ktora mi nepristane.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, ďakujem za parádny nápad ! Prezradím, že sa v blízkej dobe chystám kúpiť si zdrkadlovku, aby bol blog kvalitnejší a keď ju už budem mať, určite sa objaví aj nejaké to video. Na to, ako si dávam očnú linku sa ma práve včera pýtalo jedno dievča na facebooku, takže sa o to rada podelím :) S machuľami mám skúsenosť, tiež som pri tom niekedy strácala nervy, haha :D

      Odstrániť
  4. Ahoj Miska, velmi sa tesim na dalsie tvoje prispevky, si velmi inspirativny clovek :) Chcela by som sa ta opytat ako si zvitazila nad akne? Uz som naozaj zufala, od puberty bojujem s mojou problemovou pletou a zial neuspesne. A to mam uz 22 a clovek by povedal, ze taketo problemy by mali byt uz davno za mnou :D Tak dakujem za odpoved a prajem vela stastia v blogovani :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za pekny kompliment, je skvele vediet, ze niekoho inspirujem :-) Ako som zvíťazila nad akné - to je ťažká otázka, ja sa môžem len domnievať, že čo mi pomohlo. Podľa mňa to bolo práve to, že som si prestala na tvár džabať všetko, čo bolo v lekárni, v drogerke a čo som dostala od kožnej. Jediná vec, ktorá mi na vyrážky vtedy pomáhala bol ten Duac gel (na predpis), o ktorom som písala aj vyššie. Lenže hneď keď som ho prestala používať, zase sa mi pleť zhoršila. Povedala som si, že kašlem na všetko, nebudem používať make-up, lebo veď aj tak tie vyrážky spod make-upu vidno, nebudem používať žiadne vodičky, mastičky, nič ... a zrazu ani neviem ako a pleť sa mi krásne uzdravila ... Samozrejme, toto nemusí platiť na každého, možno som mala proste len šťastie. Držím ti palce, aby sa aj tebe dala pleť doporiadku a aby si si už nemusela robiť starosti, ja viem aké to je :/

      Odstrániť
  5. miska, v prvom rade ti chcem povedat, ze blog je uplne super - uz od jeho zaciatku, co sa malokomu podari :) v druhom rade sa chcem opytat, ako si malujes licka, ked nepouzivas makeup.. lebo ja by som ho ani velmi nepotrebovala, aj niekedy ked nestiham, nedam si ho, ale nemozem si dat tym padom ani blusher, lebo mi nechyti tak pekne ako by mal, mam tam take nepekne tahy po stetci, nepravidelnosti jednoducho... mas na to nejaky trik? dakujeem :) a prajem krasny vylet do viedne, uzi si to!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, som rada, že sa ti blog páči, veľmi ma to teší :) Sľubujem, že sa bude len zlepšovať a zlepšovať. Viem presne na čo myslíš pokiaľ ide o to, ako ti chytí blusher bez make-upu. Tiež to poznám. Odkedy používam púder od Pupy, blusher pekne ukáže aj na ňom, úplne mi to stačí, netreba mi make-up. Kedysi som používala iné púdre a tiež sa mi nepáčilo ako tie líčka potom vyzerali.

      Odstrániť
    2. Dakujem pekne za odpoved, inak blog musim este raz pochvalit, pises fakt pekne, bez gramatickych a stylistickych chyb, co sa u vacsiny dievcat neda povedat, dost to vplyva na tu kvalitu... tak sa toho len drz, predpovedam ti uspesnu buducnost :D vazne :) okrem vsetkeho co som uz napisala vyzeras este k tomu super, nie ako vacsina dievcat, mas vlastny styl, si ina skratka... mna si si uz ziskala a je podla mna len otazkou casu kedy naozaj prerazis, pretoze kvalitne veci su z zasade odsudene na uspech :)

      Odstrániť
  6. no chcela by som vyzerať ako ty :D inak zatial fajn blog...sledujem :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Miska, konecne mas blog! Velmi ti drzim palce! :) A luminys licka zozenies na ebay :).

    OdpovedaťOdstrániť