streda 5. februára 2014

Budapešť

Ahojte !

Dnes by som sa s vami chcela podeliť o nejaké tie zážitky  z môjho výletu do Budapešti, ktorý hodnotím suprovo, veľmi sa mi páčilo. Jediné, čo ľutujem je, že sme vystihli takú zimu. Budapešť si žiada pochodiť ju pekne pešo a vychutnať si atmosféru tých historických miest a to je v takom mraze nemožné – chcela som sa zabiť aká mi bola zima !
No ale pekne poporiadku. Tento výlet bol mojím darčekom pre frajera k jeho 26. narodeninám (alebo ako ja hovorím – k tridsiatke :D ). Večer pred odchodom sme si ako správni výletníci spravili plán, čo, kedy a koľko toho chceme vidieť. V piatok sme vyrazili už ráno, aj keď check in v našom hoteli sme mali až o 14:00, pretože sme sa rozhodli, že rovno zamierime do povestného tropicaria, potom do múzea retro autíčok a potom do nákupného centra. Tropicarium nebolo nič moc, teda spoň pre mňa, pretože som už mala možnosť vidieť aj krajšie (v USA, alebo aj v Nyiregyhaze napríklad).
Čo ale jednoznačne odporúčam v Budapešti navštíviť je to múzeum reto autíčok – och, bolo krásne ! Volá sa to Alomautó múzeum. Ja milujem retro, nie len v móde, ale aj v autách a veterány ma fascinujú aj napriek tomu, že vôbec nie som autíčkarka. Celé mi to pripadalo ako nejaká obrovská garáž/dielňa a tí ujovia, čo sa tam motali v montérkach krásne dotvárali atmošku. Fotili sme tam ako o život, takže som povyberala pár záberov na ukážku, pokochajte sa :) Mali tam aj taký kútik, v ktorom boli všelijaké retro vecičky a doplnky na predaj – samozrejme pekne mastné. Ale frajer mi odtiaľ kúpil na pamiatku najkrajší zapaľovač EVER, asi ma miluje :D
Kto ma sleduje na instagrame (@princeznamisicka), tak vie, že počas výletu som tam pravidelne niečo pridávala, takže niektoré fotky sa budú opakovať.













the coolest lighter ever

tropicarium


Hneď odtiaľ sme šli omrknúť obchody do obchodného centra Arena plaza. Nie je veľké, ale naštudovali sme si, že tam majú všetky obchody, ktoré nás zaujímajú ( zara, bershka, stradivarius, pull&bear...). Kúpila som si tam parku, ktorú ste už videli a samozrejme, to by som nebola ja, keby som si v pull&bear nekúpila rifle ( neviem, či to aj vy máte tak, že v nejakom obchode vám rifle proste vždy sadnú ako uliate).
Po nákupoch sme išli na hotel, ktorý bol presne ako na obrázku. Hotel Stáció Wellness **** je veľmi pekný, luxusný a pokiaľ ide o služby, tiež sme boli spokojní. Jedinou nevýhodou je jeho poloha, nachádza sa totiž pol hodinu autom od centra. Ak by sa tam vybral na výlet niekto bez auta, neviem si to celkom dobre predstaviť, keďže autobus premáva len raz za hodinu a posledný ide z centra okolo 20:00, no o ničom.

  V sobotu sme sa po výdatných raňajkách vybrali na potulky mestom – k tomu len poviem, že sme sa s frajerom dohodli, že si to zopakujeme niekedy na jar, kedy si to vychutnáme oveľa viac, ako v takej zime. Budapešť má mnoho miest, ktoré stoja za návštevu a my sme ani všetky nestihli. Pripájam pár kultúrnych fotiek :)








mrznem !






   Keď sme sa vrátili na hotel, išli sme rovno zrelaxovať do wellness, ktoré hodnotím tiež na jednotku.

V nedeľu sa náš výlet už končil, a tak sme hneď po raňajkách cheli ešte využiť wellness. Check out sme mali až o 15:00 (tiež výhoda, inak to zvykne byť tak, že do 12:00 musíte vypratať izbu) takže sme mali dosť času na sauny, bazénik,... len tak leňošiť :) Keďže sme v prvom obchodnom centre nič moc nenakúpili, rozhodli sme sa pred odchodom do KE navštíviť ešte jedno, s názvom WestEnd. Tiež tam boli všetky moje obchody. Kúpila som si šatičky, top, listovú kabelku (verím, že čoskoro sa mi podarí nafotiť nejaké outfity s týmito novinkami) a z čoho mám úplne najväčšiu radosť – našla som tam klobúk, na ktorý som si brúsila zuby už keď som ho videla na stránke h&m, ale samozrejme, že u nás v KE ho dostali len v čiernej farbe a ja som chcela sivý. A tu sa opäť ukázalo, že ma môj frajer miluje, lebo ma pri kase skoro zbil... a kúpil mi ho ako darček <3.
Výlet sme zakončili, samozrejme, fajnotkami v Starbuckse, kde som si kúpila za drobné povestný pohár, do ktorého si budem odteraz robiť kávičku - tiež vám ho ukážem v niektorom z budúcich príspevkov :)

my new grey love

Riši šaškoval s takou šmešnou čapkou, nech sa pači :)



Snažila som sa text skrátiť čo najviac, ale aj tak je toho viac než dosť, takže ak ste to dočítali do konca a zaujímalo vás to, teším sa.
Prajem vám krásny zvyšok dňa ľudkovia :*

7 komentárov:

  1. Ahojky,odkial mas leginy na prvych fotkach? D.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahooj, tie legíny so semišovým detailom som kupovala zhruba pred 3 rokmi v h&m v Prahe :/ Bol tam vtedy len tento jediný kus a odvtedy som ich už nikde nevidela.

      Odstrániť
  2. nie som milovníčka rúžoveej, ale chceem to rúžové retro autooo :) a Budapešť je super, musím ísť raz omrknúť.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Miska. Mam tip na dalsi clanok/video: Tvoje oblubene aplikacie na Iphone. Alebo Tvoje najblaznivejsie zazitky zo zivota. *Karolina.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. hrozny članok, nudny a o ničom ...nič mi nepovedal o tom čo si mam pozreť alebo o čo sa zaujimať v budapešti

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ak máš záujem o výlet v Budapešti, pomôžem s výberom programu...žijem tu...

      Odstrániť
  5. Fast cash offer for you today at just 2% interest rate, both long and short term cash of all amounts and currencies, no collateral required. Apply now for your instant approval and transfer approval process takes just 4 hours. contact us now (Whats App) number:+919394133968 patialalegitimate515@gmail.com Mr Jeffery

    OdpovedaťOdstrániť