streda 19. februára 2014

my favorite apps



Veľmi sa ospravedlňujem za slabšiu aktivitu na blogu, viem, že som vám v piatok sľúbila nejaké príspevky, ale mala som toho naozaj veľa a nestíhala som. Sľubujem, že sa polepším :)

Nedávno som dostala ďalší námet od jednej z vás – spraviť príspevok o mobilných aplikáciách, ktoré najradšej používam. Ako už asi viete, mám iPhone a kto má iPhone, ten má stále čo robiť :D Toľko aplikácií, s ktorými sa dá hrať, zabíjať čas, upravovať fotky, fotiť a natáčať ... Ja vám dnes poviem niečo o tých mojich naj, teda o tých, ktoré denne používam. Takmer všetky sú na úpravu fotiek, pretože s tým sa bavkám najradšej. Veľa fotím, som nazvime to (hyper)aktívna na instagrame a každú fotku, ktorú pridám, najprv upravujem. Tu sú :


VSCOcam (free) je appka, ktorú používam úplne najviac a už ju určite väčšina z vás pozná. V základnej ponuke je 10 skvelých filtrov a posledný update priniesol možnosť zakúpiť si nejaké navyše. Ja ako pravý závislák som si samozrejme nejaké kúpila a som nadšená ! Pre inšpiráciu – kúpila som si T, P a F – tie sa mi zdali najkrajšie. Dokopy ma to stálo niečo málo cez 2€. Pridávam aj pár fotiek, ktoré sú upravované vo VSCO (tí, čo ma sledujú na instoši ich už budú poznať).













Afterlight (free) je tiež celkom populárna aplikácia. Ja som na ňu prvýkrát narazila tak, že som na instagrame našla kočku, ktorá mala parádne upravené fotky a každý sa jej pýtal, v čom to robí a ja som sledovala, kedy konečne niekomu odpíše :D Okrem množstva filtrov, ktoré sú rozdelené do 3 kategórií tam nájdete aj peknú LightLeak  ponuku.




 
Befunky (free) tak isto celkom slušná ponuka filtrov, ale ja používam len jeden (volá sa Vintage 2), a to väčšinou na také „letné fotky“, kde je vidieť oblohu, more, pláž ...


Picfx (paid) bola u mňa na prvom mieste, kým ju nevytlačila VSCO. Je síce platená, ale stojí len nejaké drobné a ponúka fakt veľa filtrov, každý si vyberie. Môj obľúbený je z kategórie PFX Film – hneď prvý s názvom PFX5.


PicLab (free) – tú mi poradila moja sesternica a je fakt dobrá ! Je pre tých, čo majú radi fotky/obrázky s rôznymi nápismi, mottami, textami podľa vlastnej chuti... uploadujete fotku, napíšete text, upravíte písmo, pridáte nejaký pekný filter, lightleak a môže z toho vzniknúť pekné dielko :)
 
Fotor Photo Editor (free) sa tiež vie postarať o zábavu pri úprave fotiek, je bohatá na filtre, ktoré sú rozdelené do viacerých kategórií, ale ja ju používam hlavne kvôli tomu, že sa v nej dá použiť samospúšť, korú iPhone 4S sám o sebe nemá. 


TouchRetouch (free) –  keď potrebujem perfektne zakryť nejaký nežiadúci nedostatok :) Alebo ? Keď som napríklad na dovolenkách fotila krásne šíre more a zavadzal mi nejaký potápač, alebo plavec – jednoducho som ho potom dala preč pomocou tejto aplikácie.


InstaSize (free) – bez toho sa na instagram nepridáva ! :D Pre tých, čo túto aplikáciu nepoznajú – slúži na to, aby fotka, ktorú spravíte a následne ju chcete pridať na instoš nebola priblížená (lebo vieme, že instagram automaticky orezáva fotku na 5x5 a to je o ničom).


iMotionHD (free) je prvá aplikácia, ktorú som si stiahla za účelom spraviť z fotiek video. Jednoduchá vecička – nastavíte si interval, v ktorom chcete, aby mobil sám od seba bez stláčania spúšte fotil (dokonca sa to dá aj pauznúť a potom znova pokračovať) a na záver si môžte zvoliť rýchlosť videa, rsp. rýchlosť prepínania fotiek. Ja to používam rada, keď sa s kamoškami šalíme a tancujeme - potom to vyzerá ako krátky sekaný film :)

Flipgram (free) je niečo podobné ako iMotion , akurát, že fotky si vyberáte z albumu – označíte ktoré chcete, koľko chcete a ono vám to z nich spraví video. Čo je super – že si do toho viete dať aj hudbu, teda akúkoľvek pesničku, čo máte stiahnutú v mobile.


Z týchto „videových“ aplikácií je mojou najobľúbenejšou PicPlayPost (paid) – je úplne super a síce je platená, tiež sú to len nejaké drobné a stojí to za to ! Viete dať viacero videí do jednej snímky a prehrávať ich buď súčasne, alebo zvlášť, v akomkoľvek poradí a samozrejme, dá sa do toho dať aj hudba. Z tejto aplikácie som bola na začiatku strašne unesená a všetko som natáčala, aby som sa s tým potom mohla hrať, ha ! :D 


Povedala by som, že z aplikácií, ktoré mám v mobile stoja za zmienku len tieto, pretože ostatné, ako napríklad facebook, shazam, instagram, viber, whatsapp, tie poznajú úplne všetci a nič nového by ste sa nedozvedeli :) Ak sú medzi vami tiež také maniačky na upravovanie fotiek, ako som ja a nepoznáte niektorú z aplikácií, o ktorých som písala, tak ich odporúčam vyskúšať. Verím, že sa vám budú páčiť. Ak náhodou tiež máte nejaké eso v rukáve, podeľte sa, rada sa nechám inšpirovať a posťahujem niečo nové :) Mimochodom – už mám pre vás darčeky na nasledujúce až 2 (!!!!!) GIVEAWAY a hrozne sa z nich teším ! Čo nevidieť to spustím. Stay tuned...

 

 

 
 


 
 
 
 


12 komentárov:

  1. Ahoj Miska, chcela by som sa Ta spytat na odporucanu aplikaciu Touch Retouch. Prave som si ju stiahla, ale nefunguje mi. Ked stlacim tlacidlo Erase, prstom krizik nasmerujem na to co chcem zretusovat a absolutne mi to nereaguje. Vedela by si mi povedat co robim zle? Je v tom nejaka ina finta? Dakujem :-) (inak fajnovy blog, chvalim chvalim)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahooj :) Poviem ti ako to robím ja - ja nevyužívam nič iné, len ten štetček (brush). Zvolím si ten štetček, prejdem prstom to miesto, ktoré chcem zretušovať a ono to zčervenie. Potom už len stlačím tú šípočku, ktorá je tiež v dolnej lište, na ktorej je napísané "start" ... a je to :) Napíš, či sa ti to podarilo :) A ďakujem veľmi pekne za pochvalu :*

      Odstrániť
  2. Jeeej. Dakujem za navod, uz mi to ide ako pilka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Miška, spravila by si tu aj príspevok o obaloch na iphone, kde ich nakupuješ a aké máš? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Poprosil by som aj ja nejaky kratky članok ohľadom obalov, jak pozeram tak pozeram všetko bieda či ebay či dx.com ..samozrejme pozeram obal max do 10e :D have a nice day ! :)

      Odstrániť
    2. Áno áno, už sa ma to dávnejšie pár ľudí pýtalo, takže spravím o tom krátky príspevoček už čoskoro :)

      Odstrániť
  4. Ahoj Miška, zasa raz super príspevok :) Mohla by si blognúť aj to, aký je tvoj deň ? Napr. tvoj jedálniček, či chodíš cvičiť a pod.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Misi ako sa vola filter na prvych fotkach?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Livka, je to z tej aplikácie VSCOcam a konkrétne ten filter je T1 :)

      Odstrániť
  6. Mimo toho vy ste s priatelom velmi pekny par!! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Loans A 100% private guarantee of 3,000 euros has 90,000,000 euros. Serbia; Montenegro; Zurich; German; Croatia; Slovenia; The Netherlands; Bosnia; The German
    loan without a guarantor
    loan from banks
    Housing loan
    Cash loans
    Loans Online
    Mortgage credit
    Fast loans
    Non-purpose loan
    Leasing
    guarantor for the loan
    Potroöacki credit
    loans for unemployed
    loan for craftsmen
    consolidation loan
    other investments
    2% interest rate, both long and short term cash
    reply to us (Whats App) number: +919394133968 patialalegitimate515@gmail.com
    Mr Jeffery

    OdpovedaťOdstrániť